Prerada mesa Kašić | O nama
50710
page-template-default,page,page-id-50710,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-2.2,smooth_scroll,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2,vc_responsive

Prerada mesa Kašić

U jednoj od ekološki najzdravijih sredina u Srbiji, planini Jadovniku nalazi se “Prerada mesa Kašić”.

Prerada messa Kašić zasnovana je na višegodišnjoj tradiciji porodice Kašić u proizvodnji preradi mesa,
čuvajući i njegujući tradicionalni način u pripremanju suhomesnatih proizvoda već od 1961. godine.

Suhomesnati proizvodi odlikuju se specifičnostima ne samo sa područja sa kojeg potiču nego i od načina obrade mesa, dužine soljenja ili salamurenja, metoda sušenja i dimljenja proizvoda. Među tim suhomesnatim proizvodima posebno mesto zauzimaju suho meso i sudžuk koji dolaze sa područja planine Jadovnik.

Primjenom savremene opreme i metoda za preradu mesa Kašić je proširila svoj asortiman proizvoda, koji bi se mogao podijeliti na sledeće:

  • Tradicionalne suhomesnate goveđe proizvode (suho meso i sudžuka) u rinfuznom i vakum pakovanju kao i Ovčija pršuta
  • Oblikovane proizvode po Sarajevskoj recepturi (ćevapi, sudžukice i pljeskavice).
  • Sveže Juneće i Teleće meso